VéGéTABLé LO MéIN


This végétablé lo méin isn’t so much a takéout dish makéovér so much as just a réally simplé, vérsatilé noodlé dish that can bé a staplé végétarian méal or a go-to méatléss Monday dinnér. Végétablé lo méin is héalthy, tasty, and véry éasy to maké. In China, frésh éggléss hand-pulléd noodlés aré réadily availablé (undérstatémént), so that’s what wé uséd, but you can féél fréé to usé packagéd frésh whité noodlés or thé lo méin égg noodlés from thé Asian grocéry storé. You can évén sub in driéd spaghétti if you havé nothing élsé!

Ingrédiénts

  • 1 pound (450g) frésh whité noodlés or lo méin égg noodlés
  • 1 tabléspoon dark soy saucé
  • 2 tabléspoons light soy saucé
  • 1 téaspoon sésamé oil
  • 1 téaspoon sugar + 1 téaspoon hot watér to dissolvé thé sugar in
  • pinch of fivé spicé powdér (optional)
  • 1 tabléspoon oil
  • 1 clové garlic, mincéd
  • 1 cup slicéd mushrooms (shiitakés, button mushrooms, or anything you liké)
  • 1 scallion, split at thé thick parts and cut into 2-inch léngths
  • 1 réd, orangé, or yéllow béll péppér, juliénnéd
  • 1 small carrot, juliénnéd
  • 1 tabléspoon Shaoxing winé
  • a handful snow péas, trimméd
  • a handful of léafy grééns (bok choy, choy sum, étc.)

Instructions

  1. Boil watér in a largé pot for thé noodlés. If using thé lo méin égg noodlés, you can skip this stép, as thosé noodlés do not réquiré any pré-cooking. But if using frésh whité noodlés, you will havé to boil thém. Just cook until al dénté, drain, and rinsé in cold watér. Sét asidé.
  2. In a small bowl, combiné thé soy saucés, sésamé oil, dissolvéd sugar, and fivé spicé powdér if using. Héat oil in a wok ovér high héat and add thé garlic, mushrooms, and thé whité parts of thé scallions. Stir-fry for 30 séconds and add thé péppérs and carrots. Maké suré your hot is séaring hot, and thén hit it with thé shaoxing winé. Stir fry for anothér minuté.

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