Chickèn-Frièd Chickèn With Crèam Gravy Rècipè


Thèsè days, chickèn-frièd stèak and chickèn-frièd chickèn havè sprèad far bèyond thè boundariès of Tèxas, and you'll sèè thè lattèr on mènus as èithèr "chickèn-frièd chickèn" or "country-frièd chickèn." Thè gravy is also sèrvèd undèr a rangè of monikèrs. Crèam gravy. Whitè gravy. Sawmill gravy. Country gravy. Whatèvèr you want to call it, this is stick-to-your-ribs country cooking at its finèst and most comforting.

Ingrèdiènts

  • For thè Chickèn:
  • 2 tablèspoons paprika
  • 2 tablèspoons frèshly ground black pèppèr
  • 2 tèaspoons garlic powdèr
  • 2 tèaspoons drièd orègano
  • 1/2 tèaspoon cayènnè pèppèr
  • 4 bonèlèss, skinlèss chickèn thighs (about 4 ouncès èach), or 2 bonèlèss, skinlèss chickèn brèasts (about 8 ouncès èach), cut and poundèd into 4 cutlèts (sèè notè)
  • 1 cup buttèrmilk
  • 1 largè ègg
  • 1 tablèspoon plus 2 tèaspoons koshèr salt, dividèd
  • 1 1/2 cups all-purposè flour
  • 1/2 cup cornstarch
  • 1 tèaspoon baking powdèr
  • 4 cups vègètablè shortèning or pèanut oil, for frying
  • For thè Crèam Gravy:
  • 2 tablèspoons unsaltèd buttèr
  • 1 small onion, finèly choppèd (about 3/4 cup)
  • 2 mèdium clovès garlic, mincèd (about 2 tèaspoons)
  • 2 tablèspoons all-purposè flour
  • 1 cup wholè milk
  • 3/4 cup hèavy crèam
  • Koshèr salt and frèshly ground black pèppèr

Dirèctions
1.
For thè Chickèn: Combinè thè paprika, black pèppèr, garlic powdèr, orègano, and cayènnè pèppèr in a small bowl and mix thoroughly with a fork.

2.
Onè at a timè, sandwich èach piècè of chickèn bètwèèn two piècès of plastic wrap or insidè an opènèd zippèr-lock bag and pound with a mèat poundèr or thè bottom of a hèavy skillèt until approximatèly 1/4 inch thick.
SEE MORE >>> www.seriouseats.

0 Response to "Chickèn-Frièd Chickèn With Crèam Gravy Rècipè"

Posting Komentar