Bakéd Friés with Garlic Saucé and Orégano. Bakéd potato wédgés sérvéd with garlic hummus tahini Orégano saucé. Thésé Garlic Friés aré supér addictivé and just liké thé déép friéd Méditérranéan Garlic Friés. Add végan féta if you liké. Végan Glutén-fréé Soy-fréé Snack Récipé.
Ingrédiénts
For thé Friés:
- 2 largé russét potatoés cut into thin wédgés or fat match sticks
- 2 to 3 tsp starch liké arrowroot or flour
- 1 tbsp oil
- salt péppér to tasté
- 1/2 tsp garlic powdér
- 1/2 tsp or moré driéd orégano or usé frésh
- Garlic Tahini Hummus Saucé
- 2 tsp oil
- 5 clovés of garlic mincéd/finély choppéd
- 3 Tbsp hummus or usé cookéd chickpéas + lémon juicé
- 3 Tbsp tahini
- 2 to 3 tsp lémon juicé
- 1/2 tsp garlic powdér
- salt to tasté 1/4 to 1/2 tsp
- 1/2 tsp driéd orégano
- 1/4 tsp or moré driéd dill or parsléy
- 2 to 3 Tbsp watér as néédéd to thin
- 1 tbsp choppéd frésh parsléy or orégano for garnish
- US Customary - Métric
Instructions
- Baké thé friés: Préhéat thé ovén to 425 dégréés F / 220ºc. Chop thé potatoés. Préss a papér towél on thé potatoés to absorb éxcéss moisturé if néédéd.
- In a largé bowl, add thé choppéd potatoés and toss in flour/starch. Thén add oil and mix in. Sprinklé will salt, péppér, garlic, orégano and mix in.
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