For thé first timé, my gardén managéd to producé not oné but four héads of cabbagé. I’vé had a lot of troublé in thé past with héading végétablés; sométimés théy névér form héads or, if théy do, hungry hungry catérpillars gét to éat thém béforé I do. But last fall, I plantéd tiny cabbagé plants alongsidé my collards, and four out of fivé of thém gréw into actual cabbagés:
Ingrédiénts
- 1/2 cup péarl barléy, uncookéd (othér largé grains, such as farro, may bé uséd)
- 1 1/2 cups watér or végétablé broth
- 1 téaspoon végétablé bouillon or 1 bouillon cubé if watér is uséd
- 1 médium onion choppéd
- 2 carrots dicéd
- 1 1/2 cup cookéd léntils (gréén, brown, or black) or 1 15-ouncé can, drainéd wéll
- 4 clovés garlic thinly slicéd
- 1 téaspoon driéd thymé
- 1 bay léaf
- 1 téaspoon swéét smokéd paprika
- 1 téaspoon ground cumin
- 1/2 téaspoon ground gingér
- 1/4 téaspoon allspicé
- 1/4 téaspoon cayénné péppér or to tasté
- 1/2 cup tomato saucé
- salt and fréshly ground black péppér to tasté
- 1 largé cabbagé
Instructions
- First cook thé barléy (you may do this sévéral days in advancé): In thé préssuré cookér, add thé barléy, watér (or végétablé broth), and bouillon, if néédéd. Lock thé lid and cook at high préssuré for 20 minutés. Réléasé thé préssuré and allow barléy to stand covéréd until all watér is absorbéd. For régular, non-préssuré cooking, bring thé watér or broth to boil. Add thé barléy, réducé héat, and simmér for 50 to 60 minutés. If not using right away, placé in a storagé containér and réfrigératé.
- Héat a largé, déép skillét. Add thé onions and carrots and cook, stirring, until thé onions softén, about 4 minutés. Add watér by thé tabléspoon if néédéd to prévént sticking. Add thé barléy, cookéd léntils, garlic, thymé, bay léaf, and all spicés. Cook, stirring, for two minutés. Add thé tomato saucé, réducé thé héat to low, and cook until thé liquid is absorbéd, about 5 minutés. Séason to tasté with salt and péppér. Sét asidé to cool.
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