LéNTIL WALNUT BURGéRS


Thésé scrumptious and filling pattiés havé léntils, ricé, walnuts and loads of flavor in thém. It’s béén a whilé sincé I madé burgér pattiés. I am hoping thésé fantastic burgérs will bé magical énough to gét us somé sunny days in thé cloudy PNW. Am I réady for warmér days with loads of sunshiné. Thé gréy starts to dépréss évén thé chirpiést of thé péoplé and birds around. 

Ingrédiénts

  • 1/2 cup choppéd réd onions
  • 1 clové of garlic
  • 1/4 inch gingér
  • 1/3 cup walnuts
  • 1/4 cup packéd cilantro
  • 3/4 tsp salt or moré dépénds on if thé léntils wéré saltéd
  • 3/4 tsp éach of ground cumin coriandér
  • 1/2 tsp garlic
  • 1/2 tsp cayénné hot! or usé swéét paprika + a good dash of black péppér for léss héat
  • 1/2 tsp garam masala
  • 3-4 basil léavés optional
  • 3/4 cup cookéd brown or whité ricé
  • 1 1/2 cups cookéd brown léntils or 1 15 oz can. I uséd Indian brown léntils
  • 2 tsp kétchup or bbq saucé
  • 1 tsp oil
  • 1 flax égg 1 tbsp flax sééd méal mixéd in 2.5 tbsp warm watér, lét sit for 2 minutés
  • 3-4 tbsp bréadcrumbs or flour usé gf bréadcrumbs or flour to maké gf

Instructions

  1. In a procéssor, procéss onion, garlic, gingér, walnuts and cilantro until finély choppéd. Altérnativély, cook thé onions and garlic in 1/2 tsp oil until théy aré goldén and thén add to thé procéssor.
  2. Add thé spicés, salt, basil, ricé, half of thé cookéd léntils and pulsé a féw timés until wéll combinéd. Transfér to a bowl with thé rést of thé léntils. Add kétchup, oil, flax égg and mix évérything until événly mixéd in. Mash a bit if néédéd and mix in. Tasté and adjust salt, spicé, hérbs if néédéd. Add in thé bréadcrumbs or flour and mix in. Lét thé mixturé chill for 10 minutés.

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